American pancakes

American pancakes

Door: Team communicatie

Herkomst: Noord-Amerika


Ingrediënten:

  • 115 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 dl melk/karnemelk
  • theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Voorbereiding

Om de pannekoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! maakt het extra fluffy! De eigelen mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen.

Bereidingswijze

In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.

Serveertips

Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder.

4
8

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog 70 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Gerrald Albersen

“Tijdens het eten worden prachtige verhalen gedeeld. Functie speelt geen rol; fascinerend.”

Gerrald Albersen
Heracles Almelo