AZTEKEN SOEP

AZTEKEN SOEP

Door: Tieneke Breemhaar

Herkomst: Zuid-Amerika


Bereiding

Pureer de tomaten, knoflook en ui. Voeg wat bouillon toe als het te dik is. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur en verwarm daarin de tomatenpuree 2 minuten. Draai het vuur laag en laat de puree 8 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Schenk de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de epazote of koriander toe, draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten heel zachtjes koken. Verwijder de kruiden en strooi er naar smaak peper en zout bij.

Bestrijk beide kanten van de tortilla’s met olie en snijd ze in dunne reepjes. Leg ze op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven (180 graden) 8-10 minuten. Verwijder de zaadjes uit de pepers en snijd ze in ringetjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de pepers in 10 seconden krokant, laat uitlekken op keukenpapier. In ieder bord wat reepjes tortilla, feta, avocado en peper. Schep de soep daarop.

Ingrediënten

+ 2 rijpe tomaten, ontveld, zonder pitjes
+ 1 teen knoflook grof gehakt
+ . ui grof gehakt
+ 1 el plantaardige olie (en een beetje extra)
+ 1. l kippenbouillon
+ 3 grote takken verse
+ epazote of takjes verse
+ koriander
+ 8 zachte maistortilla’s
+ 2 pasilla-pepers
+ 100 gr feta
+ 1 grote rijpe avocado geschild in blokjes
+ zout en peper

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Gerrald Albersen

“Tijdens het eten worden prachtige verhalen gedeeld. Functie speelt geen rol; fascinerend.”

Gerrald Albersen
Heracles Almelo