BACALHAUÀ BRAS

BACALHAUÀ BRAS

Door: José Silva

Herkomst: Europa


Bereiding

Kook water in een pan, voeg de kabeljauw toe en kook 10 minuten. Leg de vis daarna op een bord en laat afkoelen. Verwijder de huid, maak de vis schoon en verdeel ze in kleine stukken. Verhit olie in een grote pan en bak de uitjes glazig. Voeg de gehakte knoflook en laurier toe en bak nog even op laag vuur. Ondertussen eieren in een kom op smaak brengen met zout en peper.

Bak de kabeljauw 5 minuten in de gebakken ui, voeg de aardappels toe en meng goed. Bakken tot ze gaar zijn. Zet het vuur hoger en voeg beetje bij beetje de eieren toe tot ze goed op opgenomen. Zet het vuur laag, en bak nog een klein minuutje.

Blijf wel roeren en zorg dat het niet aanbrandt.

Garneer de bacalhau à bras met lekkere olijven en gehakte peterselie.

Ingrediënten

+ 500 gram verse kabeljauw
+ 1 kg aardappels julienne gesneden (hele dunne chips frietjes)
+ 2 uien, halve ringen
+ 3 laurierblaadjes
+ 3 teentjes knoflook, fijngesneden
+ 1 dl olijfolie
+ 7 eieren
+ zwarte olijven naar smaak
+ gehakte peterselie naar smaak
+ zout
+ peper

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Diana van Zeelt

“Samen eten = samen delen!”

Diana van Zeelt
Asito