BAMI

BAMI

Door: Hellen van Rabenswaay

Herkomst: Zuid-Amerika


Bereiding

Kook de spaghetti in water tot ze gaar is. Afspoelen met koud water en laten staan. In een pan olie verhitten en een ui, een knoflookteentje, de laos, gember en salam roer-bakken. Als de geuren vrijkomen een scheutje ketjap er bij gieten en roerbakken. Daarna de spaghetti in de pan en flink omscheppen. Naar smaak nog een snufje zout erbij en op het allerlaatste de gesneden selderij en fijngesneden prei toe-voegen.

Kip marineren in de ketjap, met ui en knoflook. In een wokpan op hoog vuur even bakken en dan laten sudderen tot het gaar is. Vlees toevoegen aan de spaghetti.

Ingrediënten

+ 1 kg gewone spaghetti
+ bosselderij, gesneden
+ een paar preitjes, gesneden
+ 1 grote ui en 1 kleine ui gesnipperd
+ 2 teentjes knoflook
+ 1 stukje laos
+ 1 stukje gemberwortel
+ 5 el gekruide ketjap (merk Shehado pikant)
+ 2 takjes salam blad (te koop in de toko)
+ 1 tl witte of zwarte peper
+ snufje zout
+ olie

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Joey Pelupessy

“Ik vind het mooi dat mensen elkaar via het Integratiediner op een andere manier leren kennen.”

Joey Pelupessy
Heracles Almelo