BESTILLA

BESTILLA

Door: Abdellah Chemlali

Herkomst: Afrika


Bereiding

Marinade: meng korianderblad, gember, peterselie, saffraan, peper, djinten, djahe, paprikapoeder, sambal en knoflook. Doe dit met zout, citroensap, visbouillon, 2 eetlepels olijfolie en een scheutje water in een pan, breng aan de kook en laat vijf minuten pruttelen. Doe vervolgens de vis, garnalen en een flinke lepel van deze marinade in een pan en laat ook 5 minuten sudderen op laag vuur. Fruit ui, paprika en champignons aan in een koekenpan en voeg ook een flinke lepel marinade toe. Kook de mihoen en schep ook daar een lepel marinade bij. Laat het allemaal een uurtje intrekken en dan goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven op 220 graden. Pak een ovenschaal en vet die goed in met boter. Bekleed de bodem met filodeeg. Laat flinke stukken deeg ook over de rand hangen. Leg mihoen op de bodem en schep de vis en het uimengsel er bovenop. Bedek de bovenkant weer met filodeeg en smeer het deeg in met geklopt eigeel. Zet de bestilla 40 minuten in de oven op een temperatuur van 220 graden.

Ingrediënten

+ 1 pak filodeeg
+ 500 gr gekookte, gepelde garnalen
+ 1 fijngesneden ui
+ 2 rode paprika’s in blokjes
+ 1 kopje koriander-blaadjes
+ 1 tl djahe
+ 1 tl djinten
+ 1 teentje knoflook fijn gesneden
+ snufje saffraan
+ peper naar smaak
+ 500 gr kabeljauw of pangafilet
+ 250 gr champignons gesneden
+ 1 tl geraspte gember
+ 200 gr gekookte mihoen
+ 1 kopje peterselie
+ 1 tl paprikapoeder
+ 1 tl sambal trassi
+ 2 el citroensap
+ 2 blokjes visbouillon

6
27

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Ruud van Munster

“Door voor elkaar te koken, samen te eten, te praten en te luisteren begrijp en waardeer je elkaar beter.”

Ruud van Munster
Dirk van den Broek