BOBOTIE

BOBOTIE

Door: Eveline Botter

Herkomst: Afrika


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en wel in de tussentijd de rozijnen en abrikozen in een pan met heet water met de deksel erop.   

Snijd een ui fijn en roerbak dit kort in een pan. Schep hier de (vega)gehakt bij en meng het samen met wat kerriepoeder, wat peper en een snufje zout. Laat de gewelde rozijnen en abrikozen uitlekken en schep dit door het gehakt in de pan. Meng daarna ook de jam en de azijn er door.

Pak ondertussen een ovenschaal en klop samen met een scheutje melk de eieren. Voeg (als het gehakt gaar is) de inhoud van de pan in de ovenschaal en schenk hier de losgeklopte eieren over. 
Zet de schaal in de voorgewarmde oven voor 20 minuten.

Snijd terwijl de eieren in de oven aan het stollen zijn, de bananen in plakjes en kook de rijst volgens de verpakking.
 
Haal na het kwartier de schaal uit de oven en giet de rijst af.

Garneer het gerecht met de plakjes banaan, wat kokos en pinda’s en serveer het samen met de rijst uit.

 

Ingrediënten

+ 750 gram (vega)gehakt
+ 4 kopjes rijst
+ 1 1/2 kilo ui
+ 450 gram rozijnen
+ 300 gram abrikozenjam
+ 4 bananen
+ handjevol gedroogde abrikozen
+ 3/4 kop azijn
+ 2 flinke eetlepels kerriepoeder
+ 5 eieren
+ handjevol pinda’s
+ scheutje melk
+ 200 gram kokos
+ snufje zout en peper

10
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Joey Pelupessy

“Ik vind het mooi dat mensen elkaar via het Integratiediner op een andere manier leren kennen.”

Joey Pelupessy
Heracles Almelo