BRAZILIAANSE BRIGADEIRO

BRAZILIAANSE BRIGADEIRO

Door: Bruno Braz

Herkomst: Zuid-Amerika


Bereiding 

Smelt in een sauspannetje de boter op een zacht vuurtje. Zodra de boter gesmolten is voeg je de gecondenseerde melk en de cacaopoeder toe.

Laat het geheel 15 minuten doorkoken tot het mengsel wegtrekt van de randen. Het moet zo stevig zijn dat het bij elkaar blijft en je de bodem kunt zien. Een trucje is om de pollepel op te tillen, het mengsel mag er dan langzaam vanaf vallen.

Pas op, nog niet proeven, het mengsel is nog erg heet! Kiep het mengsel in een schaal en laat het ongeveer 15 min afkoelen.

Als het mengsel zover is afgekoeld dat je er balletjes van kunt draaien vet je je handen in met boter. Pak een ‘plukje’ van het mengsel en draai er een bolletje van met een doorsnede van ongeveer 2,5 cm en haal de bonbon vervolgens door de hagelslag om het af te maken. En klaar!

Dit is een recept dat iedereen kan maken! En misschien daarom wel het het populairste lekkernij dat Brazilianen thuis maken om bij een feestje op tafel te zetten. Perfect dus voor het Nationaal Integratiediner. Het wordt overigens ook vaak als nagerecht gegeten.

Ingrediënten

+ 12 gr boter plus een beetje extra om je handen in te vetten
+ 1 blik gecondenseerde melk (375gr)
+ 2 à 3 el cacaopoeder
+ Chocoladehagelslag

6
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -148 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Ruud van Munster

“Door voor elkaar te koken, samen te eten, te praten en te luisteren begrijp en waardeer je elkaar beter.”

Ruud van Munster
Dirk van den Broek