Chicken parmigiana

Chicken parmigiana

Door: Team communicatie

Herkomst: Oceanië


Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 50 gr paneermeel
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • bloem
  • 1 ei
  • 220 ml tomatensaus
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de kipfilets op een stuk bakpapier. Leg hier een ander stuk bakpapier overheen en maak, met behulp van een deegroller of pan de kipfilets mooi dun. Breek het ei boven een kommetje en kluts het ei door elkaar. Doe de paneermeel en de geraspte Parmezaanse op een bord en meng door elkaar en verdeel een laagje bloem over een ander bordje. Nu heb je 3 bordjes voor je staan met ei, paneermeel en Parmezaanse kaas en bloem. Haal de kipfilets door de bloem, daarna door het ei en daarna door het mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gepaneerde kipfilets circa 5 minuten per kant. Meng in een bakje de tomatensaus met de Italiaanse kruiden en een snufje zout en peper. Verdeel de helft van de tomatensaus over een ovenschaal. Leg de kipfilets in de tomatensaus. Verdeel de rest van de tomatensaus over de kip. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de kip. Zet de chicken parmigiana circa 10 minuten in de oven.

 

2
32

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog 39 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Diana van Zeelt

“Samen eten = samen delen!”

Diana van Zeelt
Asito