COUSCOUS MET KIP EN ABRIKOZEN

COUSCOUS MET KIP EN ABRIKOZEN

Door: Sigrid Eusterbrock

Herkomst: Afrika


Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en snijd ook alvast de bosuitjes in ringetjes. Zet een wok of hapjespan met een scheutje olijfolie erin op het vuur en bak de kipfilet lichtbruin.
Voeg vervolgens de bosui aan de kip toe.

Schenk na plusminus een minuut voorzichtig 500 milliliter water bij in de pan en breng het geheel aan de kook.

Verkruimel de kippenbouillon en laat deze al roerend oplossen in het water.
Zet vervolgens het vuur laag en voeg de couscous erbij. Roer het geheel goed door en laat het 5 minuten sudderen.

Snijd ondertussen de abrikoosjes doormidden en de feta in blokjes.

Breng de couscous op smaak met een snufje komijn. Roer de abrikozen, amandelen en de feta door de couscous en schep als laatste de koriander er door.

Schep wat sla over vier borden en verdeel de couscous er op.

Ingrediënten

+ 275 gram couscous
+ 200 gram feta
+ 1 kipbouillonblokje
+ 3 bosuitjes
+ 1 blik abrikozen op sap à 420 gram
+ 300 gram kipfilet
+ 1 el. olijfolie
+ 1 tl. komijnpoeder
+ 1 bosje verse koriander
+ 4 el. amandelen
+ 140 gram veldsla

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jan Anema

“Diversiteit maakt de samenleving voor mij een stuk interessanter en veelzijdiger.”

Jan Anema
De Klup Twente