DESSERT ROYAL

DESSERT ROYAL

Door: Daniël Vonken

Herkomst: Europa


Bereiding

Een stenen kom van 12 cm. doorsnede voor de helft vullen met bosbessen. Mix de frambozen met wat suiker en giet die over de bessen. Maak vervolgens crème anglaise (half gele room, half slagroom). Melk, de helft van de suiker, snufje zout en vanillestokje aan de kook brengen. Intussen eidooiers luchtig kloppen met de resterende helft van de suiker. Maïzena er door mengen. Kokende melk op het eimengsel gieten en zorgvuldig mengen. Het geheel nog eens opwarmen tot het kookpunt (mag niet koken). De massa snel laten afkoelen. Om te voorkomen dat zich een velletje vormt kan de room lichtjes met bloemsuiker worden bestoven. Aan de gele room naar believen gesmolten chocolade of koffiepoeder toevoegen. Spatel er een . liter geklopte slagroom door. Giet de crème anglaise over het fruit.

Klop 5 eiwitten stijf met 3 eetlepels suiker, dek daarmee het gerecht af en bestuif het geheel met een beetje bloemsuiker. Laat onder de grill karameliseren.

Ingrediënten

+ 150 gr bosbessen
+ 75 gr frambozen
+ . l melk
+ 50 gr suiker
+ 2 eierdooiers
+ 20 gr maïzena
+ . vanillestokje
+ snufje zout
+ 3 el aardbeiencoulis (gepureerde aardbeien)
+ chocolade- of koffiepoeder
+ . l slagroom
+ 5 eiwitten
+ 3 el suiker
+ bloemsuiker

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Lennart Geluk

“Het Nationaal Integratiediner brengt verschillende culturen bij elkaar, creëert nieuwe verbindingen en brengt een lach op het gezicht van de mensen. ”

Lennart Geluk
Asito