DUITS SPINAZIE-
BROOD

DUITS SPINAZIE-<br>BROOD

Door: Lobke Haas

Herkomst: Europa


Bereiding

 

Snijd allereerst de spinazie klein en laat deze uitlekken, om te voorkomen dat je brood te nat wordt.

Meng de bloem, het zout en peper, de knoflookpoeder en ongeveer 175 gram spinazie in een kom. Kneed dit mengsel 4 à 5 minuten lang goed samen met de melk, het water, de gist en de suiker.

Het deeg hoort wat klef aan te voelen.

Bestrooi het deeg na het kneden licht met bloem. Vorm een bal, die je 30 minuten afgedekt met een theedoek laat staan om te rijzen. 
Verdeel het deeg in tweeën en rol de delen uit op een met bloem bestrooid werkblad.

Bestrijk de delen deeg met margarine en leg 75 gram van de spinazie erop. Rol dit uit. 
Maak horizontale snedes in de twee stukken deeg en laat dit weer 20 minuten rijzen.

Bestrijk de broden met ei en bestrooi ze met sesamzaadjes. Plaats ze in een voorverwarmde oven van 190 graden, voor 25 à 30 minuten.

Ingrediënten 

+ 480 bloem
+ 1 1/2 theelepel zout
+ 250 gram spinazie
+ 1 theelepel knoflookpoeder
+ 1 theelepel peper
+ 1/2 verse gist 
+ 200 ml lauw water
+ 50 ml lauwe melk
+ 1 tl suiker
+ Margarine op kamertemperatuur
+ Geklutst ei
+ Sesamzaad voor garnering

4
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Rajae Bahaj-Filali

“Samen eten is olie voor de vriendschap.”

Rajae Bahaj-Filali
Asito