EMPAL DAGING

EMPAL DAGING

Door: Arjan van Ek

Herkomst: Azië


Bereiding

Snijd het rundvlees in mooie dunne plakken. Pel de uien en de knoflook en snijdt ze heel fijn. Meng de laos er door. Doe het vlees in een wadjan of braadpan met uienmengsel, de specerijen, het asemwater, de salamblaadjes en het zout.

Voeg kokend water toe tot het vlees net onder staat en breng het zachtjes aan de kook. Laat het vlees in een pan zonder deksel ongeveer 2 uur gaar koken. Alle vocht moet dan zijn verdampt. Sla het vlees iets dunner met bijvoorbeeld een vleeshamer. Verhit olie in de pan en bak de plakjes vlees knapperig bruin.

Ingrediënten

+ 1 kg sukadelappen of riblappen
+ 2 uien
+ 3 teentjes knoflook
+ 1 tl loaspoeder
+ 1 tl ketoembar
+ 1 tl djinten
+ 2 el asemwater
+ 2 salamblaadjes
+ zout naar smaak
+ plantaardige olie

6
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Maya van Limbeek

“Samen aan de eettafel levert MEER WAARDE op!”

Maya van Limbeek
Asito