FRANSE UIENTAART

FRANSE UIENTAART

Door: Antoinette Nolten

Herkomst: Europa


Bereiding

Begin met het maken van het deeg.
Roer het zelfrijzende bakmeel en het zout in een schaal door elkaar. Maak in het midden daarvan een kuiltje en breek er een ei boven. Voeg er drie eetlepels water aan toe en meng het geheel met een vork tot een klonterige massa. Zorg dat er geen droge bakmeel meer over is.

Vet de bakvorm in met olie en pak alvast de deegroller. Bestuif het werkblad met meel, leg het deeg daar neer en bestrooi deze met nog wat bakmeel. Kneed het deeg tot dat het soepel is. Rol het uit tot een formaat die de bodem en de binnenkant van de opstaande rand van de vorm kan bedekken. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork gelijkmatig verdeeld een aantal gaatjes in de bodem. Dek het af met folie en zet het zolang in de koeling.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de salami of cervelaatworst in blokjes, pel de uien en snijd deze in ringen. Fruit de uiringen in een koekenpan met beetje olie en bak zodra de uiringen lichtbruin kleuren de salami of cervelaatworst kort mee.

Pak de met deeg beklede bakvorm uit de koeling en haal het folie eraf. Strooi in de vorm een laagje paneermeel en schep dan ook de gebakken uiringen en salami of cervelaatworst erbij in. 

Klop de eieren los met de melk, de peper, het zout en de peterselie. Giet het mengsel gelijkmatig over de uien in de vorm. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas of oude Goudse kaas erover en zet het in de oven.

Haal na een half uur de taart uit de oven en laat het even wat afkoelen voordat je het uitserveert.

Ingrediënten

Voor de deegbodem:
+ 150 gram zelfrijzend bakmeel
+ 1/2 theelepel zout
+ 1 ei
+ 4 eetlepels water
+ olie (voor het invetten van de vorm)
+ meel (om het werkblad mee te bestuiven)
+ lage bakvorm (van min. Ø 24 cm)

Voor de vulling:
+ 150 gram salami (niet gesneden)*
+ 400 gram uien
+ 1 eetlepel olie
+ 2 volle theelepels paneermeel
+ 3 eieren
+ 1 1/2 deciliter melk
+ 1/2 tl peper
+ 2 volle thelepels zout
+ 4 eetlepels fijngesneden peterselie
+ 3 volle eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas of oude Goudse kaas

* Wie niet van knoflook houdt kan de salami vervangen door cervelaatworst.

8
75

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Karin Ax

“Integratie begint bij elkaar ontmoeten, een open samenleving creëert nieuwe verbindingen.”

Karin Ax
VGZ