FRANSE UIENTAART

FRANSE UIENTAART

Door: Elianne Verdult

Herkomst: Europa


Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil en halveer de rode uien. Smelt in een pan (Ø24 cm) de boter, suiker en honing. Voeg hieraan de uien toe met het snijvlak naar beneden, zorg dat de bodem volledig is bedekt met uien (doe er anders eentje extra bij). Laat het geheel vervolgens 20 minuten, met de deksel op de pan, op een laag vuurtje sudderen. De uien mogen niet uit elkaar vallen dus beweeg ze niet te veel. Ze moeten gekarameliseerd zijn maar laat ze niet te bruin worden.

Voeg de balsamico-azijn, wijn, kruiden, de knoflook en wat peper en zout toe aan de uien. Het vuur mag je nu iets hoger zetten zodat het vocht kan inkoken tot de uien nog net een beetje vochtig zijn en mooi donkergekleurd.

Leg de uien met de snijkant naar beneden in een taartvorm (Ø24 cm). Rol het bladerdeeg uit, snijd een cirkel uit die net iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg bovenop de uien en stop het aan de zijkanten een beetje in. Prik met een vork nog wat gaatjes in het deeg.

Bak de uientaart in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar, laat het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant worden.

Haal de taart uit de oven en laat tien minuten afkoelen. Rooster ondertussen kort de walnoten op een bakplaat in de oven.

Leg een groot bord op de uientaart en keer het geheel om. Brokkel als laatst de geitenkaas en de walnoten over taart. Én tadaaa tarte tatin!

Ingrediënten

+ 10 rode uien (middelgroot)
+ 25 gram boter
+ 50 gram basterdsuiker
+ 50 gram honing
+ 3 glaasjes rode wijn
+ 4 takjes tijm
+ 2 takjes rozemarijn
+ 2 eetlepel aceto balsamico
+ zout en zwarte peper
+ teentje knoflook
+ rol bladerdeeg
+ 100 gram zachte geitenkaas
+ 10 walnoten

6
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Karin Ax

“Integratie begint bij elkaar ontmoeten, een open samenleving creëert nieuwe verbindingen.”

Karin Ax
VGZ