GEFRITUURDE KIP

GEFRITUURDE KIP

Door: Didi Patience

Herkomst: Afrika


Bereiding

Leg de kippenpoten of drumsticks in een grote pan en vul deze met water tot de kip ondergedompeld staat. Voeg hier zout, peper, tijm, curry ketchup, een maggi bouillonblokje en een grof gesnipperde ui aan toe. Zet de pan op het vuur en kook de kip in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer of de kip gaar is door één van de kippenpootjes of drumsticks gedeeltelijk in te snijden.

Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en bewaar deze zolang in een schaal. De bouillon en de uien kun je weggooien. 

Schenk een laagje olie van ongeveer een halve centimeter in de pan. Verhit de olie tot ongeveer 165 graden. (Als je geen keukenthermometer hebt, kun je dit controleren door een stukje brood in de hete olie te gooien. Als het brood gaat bruisen en bruin wordt, is de temperatuur goed.)

Voeg vervolgens een halve ui en een snufje zout hieraan toe. Frituur de gekookte kip enkele minuten totdat het goudbruin is.
 
Laat de kip voor het uitserveren nog even uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

+ 4 kippenpoten of 8 drumsticks
+ 2 uien
+ 1 maggi bouillonblokje
+ 2 theelepels curry ketchup
+ 2 theelepels tijm
+ 2 theelepels peper
+ zout naar smaak
+ olie

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Radj Ramcharan

“Samen eten, samen leven in plaats van langs elkaar leven is essentieel”

Radj Ramcharan
stichting ASHA