GEROOKTE ZALM

GEROOKTE ZALM

Door: Rene te Lintelo

Herkomst: Europa


Bereiding

Eerst spoel je de zalm af met koud water en dep deze vervolgens droog.

Leg de zalm op de huid in een schaal met een opstaande rand.

Giet nu de rum over de zalm en laat deze 15 minuten intrekken.

Meng ondertussen de suiker, het zeezout en de peper door elkaar.

Haal de zalm na 15 minuten uit de rum en droog de vis af en leg hem in een droge schaal op de huid en verdeel het suikermengsel eroverheen.

Dek de schaal vervolgens af met huishoudfolie en laat de zalm 4 uur lang in de koelkast rusten.

Steek 3 uur nadat je de zalm in de koelkast zette de barbecue aan. Zorg dat de kolen aan de zijkanten liggen met het aluminiumbakje in het midden.

Wel de houtsnippers in lauw water.

Als de 4 uur voorbij zijn haal je de zalm uit de koelkast en spoel je deze af onder de kraan en dep je de zalm wederom droog

10 minuten voordat je de zalm op de barbecue doet verdeel je de houtsnippers over de kolen.

Na deze 10 minuten leg je de zalm – op de huid – in het midden van de barbecue.
(kijk bij het keukengeheim hoe je kunt voorkomen dat de zalm kromtrekt)

De zalm laat je ongeveer 25 minuten garen op de barbecue met de deksel dicht. Na 20 min kun je met je wijsvinger de zalm indrukken op het dikste gedeelte, schuift de vis dan uit elkaar dan is hij klaar

Even 10 min wachten voordat je begint met eten en dan is het smullen geblazen.

Ingrediënten 

+ 1 kilo verse zalm met huid
+ 1 pak bruine suiker
+ 100 gram grof zeezout
+ 2 eetlepels gemalen zwarte peper
+ 500 milliliter bruine rum
+ Rookhoutsnippers voor de barbecue
+ Barbecue met deksel
+ Aluminium wegwerp lekbak

6
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Gerrald Albersen

“Tijdens het eten worden prachtige verhalen gedeeld. Functie speelt geen rol; fascinerend.”

Gerrald Albersen
Heracles Almelo