GEVULDE PAPRIKA

GEVULDE PAPRIKA

Door: Lyuda Kravchuk

Herkomst: Europa


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in tweeën en maak van binnen mooi schoon. Kook de rijst 5 tot 10 minuten tot de rijst half gaar is. Hak knoflook fijn, snijd de ui en de wortel in kleine stukjes en bak ze glazig. Meng de rijst, het gehakt, het uienmengsel, de tomaten/puree, peter-selie, zout en peper en vul daarmee de paprika’s. Rangschik ze naast elkaar in een ovenschool.

Verhit het water tot het bijna kookt, roer de sour cream er door met de tomatenpuree en wat peterselie. Giet de saus over de paprika’s, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Bak ongeveer een uur. Verwijder dan de folie en bak nog 20 minuten.

Ingrediënten

+ 4 paprika’s

Vulling

+ 300 gram half om half gehakt
+ 4 tl rijst
+ 1 ui
+ 1 wortel
+ 2 teentjes knoflook
+ 2 el tomatenpuree of 2 tomaten
+ 3 el olie
+ zout en peper
+ 3 el peterselie

Saus

+ 200 ml water
+ 15 gram sour cream
+ 3 el tomatenpuree
+ 2 el fijn gesneden peterselie

4
33

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jerry Nobbe

“Bij elkaar en met elkaar, het Nationaal Integratiediner verbindt, iedereen doet mee!”

Jerry Nobbe
Asito