GHANESE PINDASOEP

GHANESE PINDASOEP

Door: Samuel Boateng

Herkomst: Afrika


Bereiding

Snijd het vlees of de kip in kleine blokjes en snijd één ui in grove stukjes en versnipper de andere. Pak een hoge pan, doe hier het vlees of de kip in, vul de pan met water tot het vlees of de kip ondergedompeld staat, laat de bouillonblokjes in het water oplossen en doe ten slotte de grove stukjes ui erbij. Laat het geheel 15 minuten koken.

Voeg de tomatenpuree aan de gemaakte bouillon toe, roer het geheel even door en laat het 10 minuten doorkoken.

Doe er vervolgens wat knoflookpoeder, wat gemberpoeder, wat peper en de gesnipperde ui bij en laat het zachtjes verder koken. Schep na 15 minuten de pindakaas uit de pot leeg in de pan en laat de saus nu nog 20 minuten zachtjes doorkoken.

Schenk vervolgens 3 liter water bij de saus, roer het door en laat de soep koken tot de olie boven komt drijven.

Ingrediënten

+ 750 gram kip of vlees naar eigen keus
+ 70 gram tomatenpuree
+ 6 bouillontabletten
+ 2 uien
+ 350 gram pindakaas (naturel)
+ 3,5 liter water
+ knoflookpoeder (hoeveelheid naar eigen smaak)
+ gemberpoeder (hoeveelheid naar eigen smaak)
+ peper (hoeveelheid naar eigen smaak)

8
75

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Igor La Vos

“Als we samen eten en onze verschillen vieren dan ziet de wereld er even heel anders uit.”

Igor La Vos
Bruynzeel Storage Systems