GHANESE PINDASOEP

GHANESE PINDASOEP

Door: Samuel Boateng

Herkomst: Afrika


Bereiding 

Was, droog en zout de kip. Snijd in stukjes. Mix de gember, knoflook en de halve ui met wat water in een blender of met een staafmixer. Meng de kip met het mengsel en zet het op het vuur. Voeg een beetje ware en de maggiblokjes toe en sudder 5 tot 10 minuten. Snijd de rest van de ui en doe ze bij de kip.

Kook de pepers en tomaten in een beetje water tot ze zacht zijn. Maal ze samen met de tomatenpuree fijn in de blender of met de staafmixer. Voeg het mengsel aan de kip toe met eventueel een beetje water. Laat het geheel 10 minuten sudderen.

Los de pindakaas op in water. Als er een vloeibaar geheel ontstaat giet je het bij de kip. Laat het geheel sudderen tot de olie komt bovendrijven en de kip gaar is.

Doe ondertussen de oogbonen in een andere pan en kook ze tot ze zacht zijn.

Om de rijstballetjes te maken, kook je de rijst heel zacht. Draai er met de hand kleine balletjes van eet de soep met de bonen en de rijstballetjes. Om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

+ 2 kg soepkip

+ 200 g gember

+ 6 tenen knoflook

+ ½ ui

+ 2 maggiblokjes

+ 800 g rode uien

+ 50 g peper

+ 1 blikje tomaat

+ 1 klein blikje tomatenpuree

+ 1 klein blikje pindakaas (naturel)

+ 500 g oogbonen

+ 2 kg rijst voor de rijstballetjes

6
40

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Igor La Vos

“Als we samen eten en onze verschillen vieren dan ziet de wereld er even heel anders uit.”

Igor La Vos
Bruynzeel Storage Systems