Hollandse Courgette Stamppot

Hollandse Courgette Stamppot

Door: Mark - Jos

Herkomst: Europa


Geboren in: Nederland

Nationaliteit: Nederlands

“De stamppot is kenmerkend voor de Nederlandse cultuur, maar ik ben wel van de avontuurlijke stamppot. De traditionele stamppot sla ik over. Ik verbouw zelf groenten in mijn tuin, courgettes in dit geval. Bij het plukken denk ik dan al: daar ga ik een lekkere stamppot van maken, met sojamelk. En lekker stoofvlees, sukade met donker bier bijvoorbeeld.
Mijn moeder was niet zo’n keukenheldin, dus heb ik mezelf leren koken. Daarom hou ik nu zoveel van experimenteren. De standaard gekookte aardappels van mijn moeder komen er niet meer in.
Ik maak ongeveer eens in de twee weken stamppot. Omdat ik niet van gewone melk hou, maak ik het met sojamelk. Daar wordt het lekker smeuïg door.”

Ingrediënten

• 1 kilo kruimige aardappels
• 3 courgettes
• 1 rode paprika
• 3 eetlepels vloeibare margarine
• 100 ml sojamelk

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
3. Snijd de courgettes in stukken en de paprika in blokjes.
4. Verhit 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak de courgettes 5 minuten.
Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee.
5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
6. Voeg de rest van de margarine en de melk toe.
7. Schep het grootste deel van de courgette en de paprika erdoor.
8. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en garneer met de rest
van de courgette.

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Diana van Zeelt

“Samen eten = samen delen!”

Diana van Zeelt
Asito