IRAANSE FESENJAN

IRAANSE FESENJAN

Door: Enaeej

Herkomst: Azië


Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de kip met een beetje peper en zout en bak het in een beetje olijfolie tot de kip goudbruin kleurt. Haal van het vuur en zet apart.

Verspreid ondertussen de walnoten op een bakplaat en rooster ze voor 5 minuten in de oven. Verwijder het vel van de walnoten wanneer ze zijn afgekoeld door ze tussen je handpalmen te wrijven. Maal ze fijn in een keukenmachine.

Snijd de ui in kleine snippers. Braad de ui op een matig-laag vuur in een braadpan met de gemalen walnoten en twee kopjes water. Roer het mengsel af en toe. Voeg na 20 minuten de granaatappelmelasse, gebakken kip, pompoen, kaneel, saffraan en één kopje bouillon of water toe. Voeg naar smaak suiker, zout en granaatappelmelasse toe. De saus moet pittig zijn, maar ook een beetje zoet. Laat de saus op een laag vuur sudderen voor ongeveer 35 tot 40 minuten. Tot de saus een donker kleur krijgt met een olielaagje.
Kook de saus zachtjes met de deksel op een kier en laat nog eens 10 tot 20 minuten sudderen.

Maak ondertussen de rijst klaar volgens de verpakking.

Roer voor het serveren de saus door en serveer met de rijst.

Ingrediënten

+ 1 kg kipfilet, borst en dijtjes
+ 2 el olijfolie
+ 400 gram walnoten
+ 1 ui
+ 2 kopjes granaatappelmelasse
+ 0,5 kopje geraspte pompoen
+ 1 tl kaneel
+ 1 tl saffraan, opgelost in 2 el heet water
+ 1,5 kopje water
+ 2 tl suiker
+ 300 gram rijst
+ peper en zout

6
40

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Moniek Kleinsman

“De nadruk ligt op de positieve kanten van culturen. Mensen zijn echt nieuwsgierig naar elkaar, Geweldig!”

Moniek Kleinsman
NK Allround Schaatsen