ITALIAANSE LASAGNE

ITALIAANSE LASAGNE

Door: Loes Heerink

Herkomst: Europa


Bereiding 

Maal de wortelen, selderij, ui en knoflook in een foodprocessor fijn. Braad ze daarna in een pan tot het vocht is weggetrokken en voeg het vlees toe. Braad tot het vlees bruin is. Voeg de wijn toe en laat een paar minuutjes sudderen. Voeg vervolgens de tomaten, de laurierblaadjes, het bouillonblokje en peper en zout toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook ondertussen de melk en voeg de bechamelpoeder toe, volg de instructies op het pakje.

Stapel de verschillende lagen in een ovenschaal. Begin met een dunne laag saus, daarna bechamelsaus en daarna de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn verwerkt en eindig met een laag geraspte kaas.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven, en bak voor 20-25 minuten op 200°C.

Ingrediënten

+ 350 gr gehakt, zo mager mogelijk
+ 5 wortelen
+ 5 stelen selderij
+ 1 ui
+ 2 teentjes knoflook
+ 3 laurierblaadjes
+ 3 blikken tomaat
+ 1 glas wijn
+ 1 bouillonblokje
+ 1 zak geraspte kaas
+ 1 zakje béchamelsaus basis
+ 0,5 liter volle melk
+ zout en peper naar smaak
+ paar druppels Sambal Oleg naar smaak
+ 1 pak Barrilia lasagnebladen

6
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Karin Ax

“Integratie begint bij elkaar ontmoeten, een open samenleving creëert nieuwe verbindingen.”

Karin Ax
VGZ