Italiaanse Pasta Bolognese

Italiaanse Pasta Bolognese

Door: Patricia

Herkomst: Europa


Geboren in: Nederland

Nationaliteit: Italiaans/Nederlands

“In mijn keuken is een pastamachine onmisbaar. We maken onze pasta altijd zelf, het komt nooit uit een pakje. Ik maak het liefst pasta bolognese zoals mijn nonna, mijn oma dus, het altijd maakte. De bolognesesaus laat ik altijd een nachtje staan voor ik ‘m serveer. Dan zijn alle smaken goed ingetrokken en is de saus optimaal op smaak.
Ik maak deze pasta altijd samen met mijn stiefvader, ik denk dat we het wel drie keer in de maand eten. Als ik het maak, doe ik dat altijd met de tips van mijn oma. Geurige tomaten zijn superbelangrijk. Daarnaast is WUPS onmisbaar: zo noemen we wortel, ui, prei en selderij. En thuis heb ik een grote teil staan vol met kruiden als rozemarijn, oregano, tijm en salie. Ideaal voor de finishing touch.
We maken altijd tien liter heerlijke bolognesesaus tegelijk, zodat we kunnen uitdelen aan de buren en vrienden. De heel straat eet bij ons dus mee. Pasta, saus en op het laatst nog een beetje Parmezaanse kaas er overheen.”

Ingrediënten

• 500 gr. mager rundergehakt
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 tak selderij
• 1 wortel
• 1 prei
• ½ liter rode wijn
• 100 ml. groentebouillon
• 1 blik gepelde tomaten
• 2 eetlepels tomatenpuree
• ½ el verse, fijngesneden oregano
• 1 hand verse basilicum
• ½ el verse, fijn gesneden rozemarijn
• ½ el verse, fijn gesneden tijm
• peper en zout
• boter of olijfolie
• 400 gr. Pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
• Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Verwarm de boter of olijfolie in de pan.
2. Fruit daarin de fijngesneden ui, knoflook, selderij, wortel en prei.
3. Voeg het gehakt toe, en bak het geheel goed door.
4. Voeg daarna de tomatenpuree, gepelde tomaten, wijn, bouillon, fijn gesneden
oregano, rozemarijn en tijm toe en naar smaak peper en zout.
5. Breng het geheel aan de kook en laat het drie uur zachtjes inkoken.
6. Zorg dat al het vocht is verdampt.
7. Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
8. Voeg als laatst de fijngehakte basilicum toe.
9. Serveer de saus over de pasta en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

4
210

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Lennart Geluk

“Het Nationaal Integratiediner brengt verschillende culturen bij elkaar, creëert nieuwe verbindingen en brengt een lach op het gezicht van de mensen. ”

Lennart Geluk
Asito