KABAK DOLMASI

KABAK DOLMASI

Door: Betul Yarlugbas- Karacan

Herkomst: Europa


Bereiding

Was de courgettes en snijd ze over de lengte doormidden. Schraap de zachte kern er uit. Randen moeten een dikte houden van 1 tot 1. cm. Was de rijst met water en laat het uitlekken in een zeef. Doe de gewassen rijst, gehakt, tomaten (als je verse tomaten gebruikt, schil ze dan en snijd ze in kleine stukjes), tomatenpuree, 1 eetlepel margarine, zout en peper in een bak en meng met een hand of lepel tot één geheel. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg de courgettes naast elkaar in een pan. Leg kleine blokjes boter op de courgettes, giet 1 of 2 glazen warm water in de pan en laat het op een hoog vuur even koken. Zet het vuur zachter en laat de courgettes stoven totdat de rijst en het vlees gaar zijn. Erg smakelijk met Turkse yoghurt met knoflook!

Ingrediënten

+ 6 courgettes
+ 1 glas Turkse rijst
+ 300 gr gehakt (rund, lam of gemengd)
+ 200 gr kleine stukjes tomaten (uit blik of vers)
+ 2 el tomatenpuree
+ 2 el boter
+ zout en peper
+ warm water

6
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jan Anema

“Diversiteit maakt de samenleving voor mij een stuk interessanter en veelzijdiger.”

Jan Anema
De Klup Twente