KISIR

KISIR

Door: Halime Turgut

Herkomst: Europa


Bereiding

Maak de couscous klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Flink wat zout op de uiringen strooien en een paar druppels water. Met de hand inwrijven en daarna afspoelen en uitknijpen. Als de couscous geweld is, voeg dan flink wat olijfolie, de citroensap, zout en peper naar smaak, tomaten-puree en selderij toe. Met een lepel de massa mengen, daarna 2 tot 3 minuten met de hand kneden, zodat de couscous mooi rood wordt. Doe er dan de ui, bosui, stukjes tomaat, de munt en paprikapoeder bij en meng weer goed. Proef of de salade zout genoeg is en een beetje zuur (belangrijk). Is de salade niet zuur, sprenkel er dan nog wat citroen over heen. De salade moet mooi glanzen. Indien nodig extra olijfolie toevoegen.

Lekker met komkommer.

Ingrediënten

+ 1 pak couscous naturel
+ tomatenpuree of paprika-puree
+ 100 ml olijfolie
+ 1 el citroensap of 2 el granaatappelzuur
+ 2 bosuitjes in dunne ringen gesneden
+ 1 ui in dunne ringen gesneden
+ 3 tomaten in fijne blokjes gesneden
+ 1 bosje verse, platte peterselie fijngesneden
+ zout
+ zwarte peper
+ 2 tl scherpe paprika-poeder (of rode peper-vlokken)
+ 3 tl gedroogde munt
+ 10 verse blaadjes munt

8
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jan Piet van Berkel

“Onbekend maakt onbemind. Ontmoeting is essentieel. Bekend maakt bemind!”

Jan Piet van Berkel
Eén Land Eén Samenleving