MAROKKAANSE LAMSTAJINE

MAROKKAANSE LAMSTAJINE

Door: Mouna Sahoul

Herkomst: Afrika


Bereiding

Maak een dag van te voren een marinade van 3 eetlepels arganolie met gemberpoeder, ras el hanout, gesneden koriander, gemalen peper en een beetje saffraan en laat deze intrekken in het lamsvlees.

Snipper de teentjes knoflook en de uien. (Smeer een tagine in met wat arganolie.) Fruit de knoflook en de uien in de tagine (of een braadpan met dikke bodem en deksel) op een vlammenverdeler boven middelhoog vuur voor 10 minuten. Doe hier vervolgens het lamsvlees bij en laat dit 10 minuten stoven. 

Zet het vuur iets lager en schenk voorzichtig een glas water er in leeg. Laat het een tijdje sudderen onder af en toe roeren.   

Ondertussen kunnen de gedroogde pruimen gedurende 15 minuten in water worden gekookt. Wanneer dit klaar is, giet je ze af en leg je ze apart. Doe dan in dezelfde pan boter, kaneel en honing. Laat dit op laag vuur karamelliseren tot een saus.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de amandelen gedurende 6 minuten.

Voeg tenslotte aan het gestoofde lamsvlees de pruimen toe en giet de saus erover. Laat het in enkele minuten iets afkoelen en bestrooi het gerecht dan met de amandelen en wat sesamzaad.

Ingrediënten

+ 1,3 kilo lamsvlees
+ arganolie 
+ 1 tl gemberpoeder
+ 1 tl ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
+ 1 tl gemalen peper
+ 1 tl gesneden koriander
+ beetje saffraan
+ 2 teentjes knoflook
+ 3 rode uien
+ 2 el boter
+ 2 tl kaneelpoeder
+ 2 tl honing
+ 100 gram gedroogde pruimen
+ 100 gram gepelde amandelen
+ 1 tl sesamzaad

6
90

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jan Anema

“Diversiteit maakt de samenleving voor mij een stuk interessanter en veelzijdiger.”

Jan Anema
De Klup Twente