MAROKKAANSE MOSSELTJES

MAROKKAANSE MOSSELTJES

Door: Mimoun El Harchaoui

Herkomst: Afrika


Bereiding

Mosselen wassen, knoflook en uien snipperen. In een grote pan de olie verhitten en ui met knoflook bakken tot de massa glazig is. Komijn- en korianderpoeder, geelwortel, piment en chilipeper er aan toevoegen en 1 à 2 minuutjes meebakken. Wijn en tomaat erbij, roeren en de massa nog 2 minuten zachtjes laten bakken. Mosselen erbij en op hoog vuur 5 tot 8 minuten laten koken, tot alle mosseltjes open zijn. (Deksel op de pan). Af en toe flink omscheppen. Als de mosseltjes open zijn pan van het vuur halen, de mosselen nog een keer flink omscheppen en bestrooien met koriander.

Ingrediënten

+ 2 kg verse mosseltjes
+ 1 el olijfolie
+ 1 ui
+ 1 teentje knoflook
+ 2 el verse koriander
+ ½ tl gedroogde chili-peper
+ 1 tl geelwortelpoeder
+ 1 tl komijnpoeder
+ 1 tl korianderpoeder
+ ½ tl piment
+ 200 gr tomatenblokjes uit blik
+ ½ dl witte wijn

2
30

maa

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Diana van Zeelt

“Samen eten = samen delen!”

Diana van Zeelt
Asito