MASALA KIP

MASALA KIP

Door: Leon Dibbets

Herkomst: Zuid-Amerika


Bereiding

Schil een middelgrote aardappel en snijd deze in stukjes. Leg de stukjes aardappel zolang in een laagje water om verdroging tegen te gaan. Snipper daarna een ui. Was een tomaat, ontpit deze en snijd deze in partjes. Snijd tenslotte de kipfilet in blokjes. Houd dit alles even apart.

Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.

Zet een wok of hapjespan op het vuur en giet hier een scheutje olijfolie in. Doe de gesnipperde ui in de pan en voeg na een minuut de peper en een teentje geperste knoflook hier aan toe. Wacht een paar seconden en doe dan 2 flinke eetlepels masala bij in de pan. (Als de masala niet mengt met de massa, schenk er dan nog een scheutje olie bij.)

Voeg vervolgens aan de zelfgemaakte kruidenmix de partjes tomaat toe en bak dit een tijdje mee. Doe daarna de kipfilet bij in de pan en schep het geheel een paar keer door tijdens het garen van de kip.

Giet het water van de aardappelstukjes af en doe de stukjes bij in de pan. Voeg aan alles ongeveer 150 milliliter water toe. Doe een deksel op de pan en laat het sudderen totdat de aardappelstukjes ook gaar zijn.

Stooi zout naar eigen smaak over de Masala Kip en roer het geheel nog eens door elkaar. Voeg als laatst de gesnipperde selderij over de kip en laat het gerecht nog eventjes op het vuur staan.

Serveer na circa een minuut het gerecht samen met de gekookte rijst uit.

 

Ingrediënten

+ 1 kilo kipfilet
+ 1 vastkokende aardappel
+ 1 kleine ui
+ 2 eetlepels masala (kerriepoeder)
+ 1 tomaat
+ 1 takje verse selderij
+ 1 teentje knoflook (geperst)
+ peper (hoeveelheid naar eigen smaak)
+ zout (hoeveelheid naar eigen smaak)
+ 150 milliliter water
+ scheutje olijfolie
+ 400 gram rijst

4
45

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Maya van Limbeek

“Samen aan de eettafel levert MEER WAARDE op!”

Maya van Limbeek
Asito