MERCIMEKLI KÖFTE

MERCIMEKLI KÖFTE

Door: Zeynep Aksen

Herkomst: Afrika


Bereiding

Was de rode linzen en schep ze in een pan, giet er net zoveel water bij tot ze onder staan. Breng aan de kook tot linzen zacht zijn geworden en haal de pan van het vuur (niet afgieten). Was de bulgur en giet het bij de rode linzen, roer een beetje door en leg deksel op de ban. Zodra de bulgur zacht is, haal je het deksel van de pan en laat de massa een beetje afkoelen (lauw).

Snipper de ui en bak in een koekenpan met zonnebloemolie. Voeg tomatenpuree toe en roer goed door. Schep de bulgur/ linzen in een schaal, strooi er zout en paprika overheen en voeg het uienmengsel toe. Let erop: het moet een smeuiige massa zijn. Niet te droog, maar ook niet te vochtig. Snijd de peterselie, mintblaadjes en bosuitjes fijn en strooi ook over de köfte. Roer alles goed door elkaar en kneed tot balletjes. Serveer met lekkere tomaten.

Ingrediënten

+ 2 glazen rode linzen
+ 1½ glas fijne bulgur
+ ½ bosje bosuitjes
+ zout
+ 1 tl pittige paprika-poeder
+ ½ bosje peterselie
+ gedroogde mintblaadjes

Voor uienmengsel

+ 2 el tomatenpuree
+ 1 glas zonnebloemolie
+ ½ ui

8
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Moniek Kleinsman

“De nadruk ligt op de positieve kanten van culturen. Mensen zijn echt nieuwsgierig naar elkaar, Geweldig!”

Moniek Kleinsman
NK Allround Schaatsen