Nigeriaanse Kip

Nigeriaanse Kip

Door: Dennis

Herkomst: Afrika


Geboren in: Nederland

Nationaliteit: Nigeriaans/Nederlands

“De allerlekkerste rijstgerechten eet ik in Nigeria bij mijn oma. Ik zie haar niet vaak, maar als ik er ben, kookt ze de lekkerste dingen voor me. Haar geheim ken ik niet, maar dat maakt het ook extra bijzonder. In Nigeria heb je speciale pannen die heel groot en zwaar zijn. Die had ik het liefste meegenomen bij mijn verhuizing naar Nederland, maar dat kon helaas niet. Jammer: door die pannen wordt alles net iets lekkerder.

In de Nigeriaanse keuken worden vaak gerechten gemaakt met rijst, tomaten, paprika, specerijen en kip. Door een lekkere saus te maken, wordt de rijst heel smeuïg. We maken steeds weer andere sauzen, voor de variatie. Maar we eten elke week wel een keer een vorm van dit rijstgerecht.

Ingredienten:

  • 4 grote kippenbouten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 pot pindakaas
  • 1 rode paprika
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree, 70 gr
  • 2 mespuntjes sambal
  • 1 dl kippenbouillon
  • zout en peper
  • boter (kan ook met olijfolie)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de uien en de knoflook fijn
  2. Snijd de paprika in blokjes
  3. Doe de boter in een braadpan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de knoflook, paprika en kippenbouten toe
  4. Bak de kip rondom bruin
  5. Voeg de tomatenpuree, sambal, de halve pot pindakaas en 1 dl kippenbouillon toe en roer het geheel goed door elkaar
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje 40/45 minuten zachtjes sudderen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Het gerecht is klaar zodra de kip bijna van het bot af valt
  8. Serveer met rijst en een frisse salade

 

 

4
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Karin Ax

“Integratie begint bij elkaar ontmoeten, een open samenleving creëert nieuwe verbindingen.”

Karin Ax
VGZ