OMA ‘S HARINGSALADE

OMA ‘S HARINGSALADE

Door: Ellen van der Paauw

Herkomst: Europa


Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard.
In de tussentijd: Snipper de sjalot, snijd de augurken in fijne stukjes, snijd de haring in kleine blokjes en snijd de dille fijn.

Laat de hardgekookte eieren even schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in plakjes.

Spoel de appel schoon onder de kraan, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes.

Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de helft van de fijngesneden dille en voeg hier een theelepel mierikswortel aan toe. Breng het geheel op smaak met wat peper.

Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep daarboven de haringsalade op. Leg vervolgens daarboven weer de pakjes ei en garneer het gerecht met de rest van de dille en nog wat peper.

Ingrediënten

+ 2 eieren
+ 1 friszure appel (bijv. Granny Smith)
+ 3 gefileerde haringen
+ 1 sjalot
+ 2 zure augurken
+ 15 gram verse dille
+ 1 tl mierikswortel (uit een potje)
+ gemalen peper naar smaak

4
15

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Moniek Kleinsman

“De nadruk ligt op de positieve kanten van culturen. Mensen zijn echt nieuwsgierig naar elkaar, Geweldig!”

Moniek Kleinsman
NK Allround Schaatsen