ORANJE STAMPPOT ZUURKOOL

ORANJE STAMPPOT ZUURKOOL

Door: Petra Peters

Herkomst: Europa


Bereiding

Snijd de kip in kleine blokjes en kruid deze met kipkruiden. 
Doe in een koekenpan een scheutje olie of een klontje braadboter en bak de kip gaar.

Schil ondertussen de aardappelen, doe deze in een grote pan met water en kook ze ruim een kwartier.

Maak terwijl de aardappels op het vuur staan, de poeder voor de Hongaarse Goulash saus aan met 1/3 minder water dan op de verpakking vermeld staat. Het is de bedoeling dat het een lobbige saus wordt. 

Voeg de saus toe aan de gekruiden kip, verwarm het samen op laag vuur, maar laat het niet koken. 

Kook nu de zuurkool volgens de verpakking en giet de aardappels af. Prak de aardappels met een stamper fijn, voeg de Hongaarse Goulash bij in de pan en schep de zuurkool er doorheen.

Verwarm tenslotte de rookworst en serveer het samen uit.

Ingrediënten

+ kipkruiden naar hoeveelheid eigen smaak
+ 2 à 3 kilo kruimige aardappels
+ 1 pakje Honig Mix Hongaarse Goulash
+ 500 gram kipfilet
+ pakje zuurkool à 500 gram
+ 1 rookworst

6
90

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Lennart Geluk

“Het Nationaal Integratiediner brengt verschillende culturen bij elkaar, creëert nieuwe verbindingen en brengt een lach op het gezicht van de mensen. ”

Lennart Geluk
Asito