Pakistaanse Okra

Pakistaanse Okra

Door: Aysha

Herkomst: Azië


Geboren in: Nederland

Nationaliteit: Nederlands/Pakistaans

“Ik eet elke week wel een keer Pakistaanse roti met okra. Okra is in Pakistan een heel bekende groente. Het recept dat ik gebruik, heb ik zelf bedacht. Mijn moeder doet het weer net anders, maar ik vind mijn manier het lekkerst en vind ook dat het er zo het mooist uitziet.
Ik bak fijngesneden okra met veel uien, meer ui dan okra. Uien zijn onmisbaar in mijn recept, lekker glazig gebakken. Er gaan ook knoflook, gember en veel tomaten doorheen. En op het einde doe ik er nog Pakistaanse koriander overheen.
Als mensen dit recept willen maken, raad ik ze aan om de deksel niet op de pan te doen: dan wordt de okra waterig. En zorg dat je een rechte spatel in huis hebt, anders roer je het helemaal kapot en komt het eruit te zien als stamppot. Dat is niet de bedoeling natuurlijk.”

Ingrediënten

• 400 gram verse okra, de eindjes verwijderd en in de lengte gehalveerd
• 3 el. olijfolie
• 2 grote uien, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• zout en peper naar smaak
• 1 limoen, geperst
• ½ bosje koriander

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
2. Voeg de ui en de knoflook toe, bak en roer ongeveer 5 min. tot de ui zacht en glazig is.
3. Voeg de okra, zout en peper toe. Zet het vuur hoger, bak en roer tot de okra bruin begint te worden, ongeveer 10 minuten
4. Giet het limoensap over de okra en bak gedurende 2 minuten
5. Snijd de koriander fijn en strooi dit over de okra
6. Voeg naar smaak peper en zout toe

4
20

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Igor La Vos

“Als we samen eten en onze verschillen vieren dan ziet de wereld er even heel anders uit.”

Igor La Vos
Bruynzeel Storage Systems