PANNA COTTA

PANNA COTTA

Door: Chantal Kuilder

Herkomst: Europa


Bereiding

Week de gelatine in koud water. 

Schenk slagroom in een pannetje en voeg hier suiker en een geschraapt vanillestokje (of één theelepel vanille-aroma) aan toe. Verhit het pannetje en wacht tot de suiker is opgelost en de room kookt. Haal vervolgens het pannetje van het fornuis. 

Knijp de gelatine uit en klop dit met een garde in de room totdat het is opgelost.

Laat het pannetje even afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast. Laat het hier één uur in staan om het te laten opstijven.

Maak ondertussen de aardbeien schoon en pureer de helft daarvan samen met een lepel poedersuiker. Snijd de andere helft aardbeien in stukjes voor de garnering.

Verdeel het aardbeienmengsel over 4 kommetjes. Haal het pannetje uit de koeling en verdeel ook de room over de kommetjes. Eventueel kun je de panna cotta in laagjes opbouwen; een laagje aardbeien, een laagje room, een laagje aardbeien enzovoort.

Laat de gevulde kommetjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 

Garneer tot slot de panna cotta met de overige aardbeien voordat je deze serveert.

Ingrediënten

+ 500 ml slagroom
+ 4 gelatine blaadjes
+ 40 gram kristalsuiker
+ 250 gram aardbeien
+ 1 el poedersuiker
+ 1 vanillestokje of 1 zakje vanille-aroma

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Tirza Dingelstad

“Het verrast en verblijdt je iedere keer weer op een andere manier.”

Tirza Dingelstad
CSG-BV