PERENTAART UIT EIGEN TUIN

PERENTAART UIT EIGEN TUIN

Door: Renata van den Hoek

Herkomst: Europa


Bereiding

Peren schillen (+ eventueel een appel) en in schijfjes snijden. Besprenkel met een beetje citroensap en strooi de kaneel er over. Voorzichtig omscheppen met rozijnen en/of de walnoten.

Roer de boter tot ze zacht en smeuïg is in een beslagkom. Voeg de suiker, het bakmeel, een snufje zout toe en 2/3 los-geklopt ei toe en kneed het tot een geheel. Laat het deeg 10 minuten in de koelkast rusten en rol het daarna uit met een deegroller. Bekleed de bodem van een ingevet bakblik en de rand met het deeg. Zorg dat er een klein beetje deeg overblijft.

Strooi over de bodem paneermeel, leg daarop het perenmengsel. Bedek de bovenzijde met deeg dat over gebleven is en kwast het laatste beetje ei er over heen. Bak 75 minuten in de oven op 165 graden (hete lucht oven) of 180 graden (elektrische oven).

Ingrediënten

+ 200 gr boter
+ 160 gr suiker
+ 300 gr zelfrijzend bakmeel
+ 1 kg peren (conference)
+ evt. 1 goudrenet
+ 1 ei
+ 2 à 3 tl kaneel
+ citroensap
+ 2 el paneermeel
+ evt. rozijnen of walnoten

8
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Lennart Geluk

“Het Nationaal Integratiediner brengt verschillende culturen bij elkaar, creëert nieuwe verbindingen en brengt een lach op het gezicht van de mensen. ”

Lennart Geluk
Asito