PINDASOEP

PINDASOEP

Door: Magda Zebeda

Herkomst: Afrika


Bereiding

Kip in blokjes snijden en aan de kook brengen in een halve liter water met alle kruiden en groenten. Na 15 minuten de pinda’s en/of pindakaas toevoegen, goed roeren. Tijdens het koken een halve eetlepel suiker en naar smaak aroma toevoegen. Laat de soep nog 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Voor de liefhebbers: peper en paprika zonder pitjes heel fijn snijden en op het laatst toevoegen. Minuutje laten meekoken.

Ingrediënten

+ 1 kg kipfilet (of indien gewenst vlees)
+ 500 gr pindakaas met nootjes en/of fijn gemalen pinda’s
+ prei (of 4 sjalotjes)
+ 4 teentjes knoflook
+ 1 grote tomaat
+ aromapoeder naar smaak
+ 3 cm verse gember fijngesneden
+ 8 a 10 piment korrels
+ 4 laurierblaadjes

Voor liefhebbers:

+ Peper en paprika

10
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -143 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Gerrald Albersen

“Tijdens het eten worden prachtige verhalen gedeeld. Functie speelt geen rol; fascinerend.”

Gerrald Albersen
Heracles Almelo