PINDASOEP

PINDASOEP

Door: Magda Zebeda

Herkomst: Afrika


Bereiding

Kip in blokjes snijden en aan de kook brengen in een halve liter water met alle kruiden en groenten. Na 15 minuten de pinda’s en/of pindakaas toevoegen, goed roeren. Tijdens het koken een halve eetlepel suiker en naar smaak aroma toevoegen. Laat de soep nog 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Voor de liefhebbers: peper en paprika zonder pitjes heel fijn snijden en op het laatst toevoegen. Minuutje laten meekoken.

Ingrediënten

+ 1 kg kipfilet (of indien gewenst vlees)
+ 500 gr pindakaas met nootjes en/of fijn gemalen pinda’s
+ prei (of 4 sjalotjes)
+ 4 teentjes knoflook
+ 1 grote tomaat
+ aromapoeder naar smaak
+ 3 cm verse gember fijngesneden
+ 8 a 10 piment korrels
+ 4 laurierblaadjes

Voor liefhebbers:

+ Peper en paprika

10
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog 173 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Maya van Limbeek

“Samen aan de eettafel levert MEER WAARDE op!”

Maya van Limbeek
Asito