SHORTBREAD

SHORTBREAD

Door: Lindsey Cruickshanks

Herkomst: Europa


Bereiding

Oven voorwarmen op 180 graden. Meng in een royale kom suiker, kardemom, kaneel, gember, piment en zout. Verdeel in twee porties. Bloem en boter mengen met één portie kruidenmix tot een korrelig geheel. Verdeel het deeg over de bodem van een bakvorm, druk het aan en snijd met een mes in recht-hoekjes van 2 . x 5 cm. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

Royaal bestrooien met suiker/kruidenmengsel dat over is. Zorg ervoor dat de gaatjes goed gevuld zijn. 25 tot 30 minuten in de oven bakken tot de shortbread stevig is en een goudkleurig randje heeft. Af laten koelen en breken.

Ingrediënten

+ 100 gr basterdsuiker
+ 425 gr witte bloem
+ 2 tl kaneel
+ . tl kardemom
+ . tl gember
+ . tl piment
+ . tl zout
+ 225 gr zachte boter

6
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jan Anema

“Diversiteit maakt de samenleving voor mij een stuk interessanter en veelzijdiger.”

Jan Anema
De Klup Twente