SLOPPY JOE

SLOPPY JOE

Door: Paulien Zwiers

Herkomst: Noord-Amerika


Bereiding

Begin met het maken van de tomatensaus. Pel de ui en de knoflook en hak deze samen met de chilipepers in fijne stukjes. Verhit vervolgens een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui en chilipepers aan.

Snijd de tomaten in grove stukken en pureer ze in een blender. Voeg dit samen met de gedroogde oregano toe in de pan met de ui, knoflook en pepers. Laat het inkoken tot een saus en breng het op smaak met wat peper en zout. Zet vervolgens het vuur laag en laat de saus doorpruttelen.

Nu kunnen de hamburgers worden gemaakt. Snipper allereerst daarvoor de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg dit samen met de barbecuekruiden, de bruine suiker en de paneermeel toe aan het gehakt in een kom en breek hierboven een ei. Kneed de ingrediënten goed door het gehakt.

Maak platte ovale hamburgers te grote van een open hand en bak deze goudbruin in een beetje boter of olie in een koekenpan.
Voeg de burgers toe aan de ingekookte saus en laat het 15 minuten zachtjes doorbakken.  

Snijd de broodjes doormidden, beleg deze met een burger en schenk er een flinke scheut saus over.

Ingrediënten

Voor de saus:
+ 6 tomaten
+ 1 ui
+ 1 teentje knoflook
+ 2 rode chilipepers
+ 2 el gedroogde oregano
+ 1 el olie
+ snufje zout

Voor de hamburgers:
+ 500 gram half-om-half gehakt
+ 2 rode uien
+ 1 teentje knoflook
+ 1 ei
+ 5 el paneermeel
+ halve tl bruine basterdsuiker
+ 1 el barbecuekruiden

+ 4 zachte broodjes

4
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Tirza Dingelstad

“Het verrast en verblijdt je iedere keer weer op een andere manier.”

Tirza Dingelstad
CSG-BV