SPAANSE PAELLA

SPAANSE PAELLA

Door: Laura Boza

Herkomst: Europa


Bereiding

Vul een hoge pan met 200 milliliter olijfolie en laat de temperatuur van de olie oplopen tot tussen de 150 en 190 graden Celcius. Doe de kip samen met een snufje zout en peper in de pan. Schenk voorzichtig een half blikje bier er in leeg en laat het vocht voor een deel verdampen.

Schenk er dan een half glas wijn bij. Wanneer de wijn grotendeels verdampt is, haal je de pan van het vuur, schep je de kip eruit met een schuimspaan en laat je deze even uitlekken op wat velletjes keukenrol. 

Snijd de paprika’s, hak een teentje knoflook fijn, verwijder het vel van de tomaten en snijd deze dan ook. Bak de stukjes met een klein beetje zout in olijfolie. 
 
Maak de mosselen en de inktvis schoon. Snijd de inktvis in stukjes. Kook in een pan met 1,5 liter water en een snufje zout de inktvis, de mosselen en de garnalen. 

Wanneer alles gaar is, schep je met een schuimspaan de inktvis, mosselen en garnalen uit de pan. (Behoud het water en zorg dat dit warm blijft.) Scheid de inktvis, mosselen en garnalen van elkaar. Verwijder dan de schelp van de mosselen. Als je hiermee klaar bent, voeg je aan het water een theelepeltje kleurstof toe en zet je het pit waar de pan opstaat uit. 

Roerbak een minuut lang in een wok of paellapan met een scheutje olijfolie de rijst. Doe daarna de kip, inktvis en mosselen erbij. Zet het vuur wat lager en schenk er 500 milliliter van het gekleurde water bij. Wacht tot de hoeveelheid kookvocht is verminderd en voeg dan de garnalen en de erwten er aan toe. Bak deze een paar minuten mee en doe dan ook de paprika, tomaat en knoflook bij in de pan.

Haal de pan een enkele minuut later van het vuur. Laat het 5 minuten iets afkoelen.. en tast toe! 

Ingrediënten

+ 250 ml olijfolie
+ 500 gram kipfilet
+ ongeveer 15 cl bier
+ half glas witte (kook)wijn
+ een halve gele paprika
+ een halve rode paprika
+ een hele groene paprika
+ 2 tomaten
+ 1 teentje knoflook
+ 500 gram inktvis
+ 250 gram garnalen
+ 250 gram mosselen
+ kleurstof
+ 100 gram erwten
+ 400 gram bakrijst 
+ Zout en peper naar eigen smaak

4
90

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -143 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jerry Nobbe

“Bij elkaar en met elkaar, het Nationaal Integratiediner verbindt, iedereen doet mee!”

Jerry Nobbe
Asito