KLEURRIJKE SPINAZIE-
SALADE

KLEURRIJKE SPINAZIE-<br>SALADE

Door: Miriam Bouwens

Herkomst: Europa


Bereiding

Spoel de quinoa in een fijne zeef (of een grove zeef met een schone theedoek erin) af onder de kraan totdat het water dat ervan af komt helder is.
 
Doe de afgespoelde quinoa in een pannetje met ongeveer 300 milliliter water. Zet het pannetje op hoog vuur en zet het gas lager wanneer het water kookt. Laat de quinoa onder af en toe roeren in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar koken.

Schil ondertussen de mango, snij deze in blokjes en snij ook de dadels door tweeën. Verkruimel vervolgens de geitenkaas. Meng dit alles samen met de spinazie in een grote kom.

Haal de gekookte quinoa van het vuur. (Wanneer het er glazig uitziet, is het goed.) 
Giet het door een zeef af en laat het even rusten. Mix vervolgens de quinoa door de salade.
 
Voeg als laatst een dressing van olijfolie en balsamicoazijn aan de salade toe en hussel het geheel nog even door elkaar.

Ingrediënten

+ 140 gram quinoa
+ 450 gram verse spinazie
+ 180 gram zachte geitenkaas
+ 150 gram dadels (zonder pit)
+ 1 mango
+ 2 eetlepels olijfolie
+ 2 eetlepels balsamicoazijn

Maar je kunt natuurlijk zelf ook spelen met de hoeveelheden van de ingrediënten.

 

4
15

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Ruckmal de Silva

“Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samen-werken is succes!”

Ruckmal de Silva
Asito