TSEBHI SEGA

TSEBHI SEGA

Door: Senait Gebru

Herkomst: Afrika


Bereiding

Verhit de olie in een zware pan en bak de ui glazig. Schenk er iets water bij en schep de chilipasta er door. Voeg de boter toe en laat alles 10 minuten sudderen. Dan knoflook en gember erbij en nog eens 5 minuten sudderen. Voeg dan tomaten, peper en zout toe en laat een kwartiertje pruttelen. Daarna het vlees erbij. Alles op een laag vuur laten sudderen tot het vlees gaar is. Lekker met brood of rijst.

Ingrediënten

+ 2 uien
+ . dl chilipasta (berbere)
+ 50 gr (geklaarde) boter
+ 2 tl verse gember, fijngesneden
+ 1 tl knoflook, fijngesneden
+ 6 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
+ 1 kg lamsvlees (of rund) in blokjes gesneden
+ zout en peper naar smaak
+ 2 el olie

6
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Moniek Kleinsman

“De nadruk ligt op de positieve kanten van culturen. Mensen zijn echt nieuwsgierig naar elkaar, Geweldig!”

Moniek Kleinsman
NK Allround Schaatsen