TUNESISCHE TAJINE

TUNESISCHE TAJINE

Door: Belgacem Chatbouri

Herkomst: Afrika


Bereiding 

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en hak de ui en de knoflook fijn. Bestrooi de kip met peper en zout en bak met de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Roer er de kurkuma en saffraan door en voeg een scheutje water toe. Laat alles een half uurtje zachtjes stoven.

Bak intussen de aardappelblokjes in olie gaar.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Laat het gare kipmengsel 10 minuten afkoelen. Het mengsel moet nu een dikke saus zijn.

Klop de eieren los. Meng de aardappelen met het kipmengsel en meng daar de losgeklopte eieren, de peterselie, de geraspte kaas en de puntjes smeerkaas doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Schep de massa in een vuurvaste schaal. Zet de schaal in de oven en bak de tajine in 30-45 minuten goudbruin.

Ingrediënten

+ 300 gr. kipfilet
+ 2 uien
+ 2 tenen knoflook
+ peper en zout
+ olijfolie
+ 2 tl gemalen kurkuma
+ plukje saffraan
+ 300 gr. aardappelblokjes
+ peterselie
+ 3 soorten geraspte kaas
+ 8 eieren
+ 2 blokjes La Vache Qui Rit (smeerkaas)

4
50

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jan Anema

“Diversiteit maakt de samenleving voor mij een stuk interessanter en veelzijdiger.”

Jan Anema
De Klup Twente