KÖFTE AUBERGINE-GEHAKT

KÖFTE AUBERGINE-GEHAKT

Door: Songul Alkan

Herkomst: Europa


Bereiding

Snipper een uitje, hak de peterselie en snijd/pers een aantal knoflookteentjes fijn. Doe deze samen in een diep bord en voeg hier gehakt, paneermeel, ei, Turkse kruidenmix en een snufje zout aan toe.

Kneed het geheel goed door elkaar en draai er allemaal kleine gehaktballetjes van. Bak de balletjes in een pan met een beetje olie lichtbruin gaar.

Spoel ondertussen de aubergine af onder de kraan. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de schil in enkele dunne plakjes ervan af. Zorg dat er een streepjesmotief overblijft. Snijd daarna de aubergines in vier plakken en bak deze kort met een beetje olie in een pan.

Was vervolgens de paprika’s en de tomaten en snijd deze in plakjes. Snijd vervolgens ook de pepertjes in enkele delen. Bak dit alles even kort in een koekenpan.

Rol na het bakken de gehaktballetjes in de aubergineplakjes en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Rijg hier tot slot een plakje tomaat, gevolgd door een plakje paprika en een stukje peper bovenop.

Ingrediënten

+ 350 gram rundergehakt
+ 4 aubergines
+ 1 ei
+ 1 ui
+ 2 eetlepels paneermeel
+ 1 eetlepel Turkse kruidenmix
+ een handjevol verse peterselie
+ enkele knoflookteentjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
+ snufje zout
+ 4 Turkse groene pepertjes
+ 4 tomaten
+ 2 groene paprika’s
+ olie

12
60

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Gerrald Albersen

“Tijdens het eten worden prachtige verhalen gedeeld. Functie speelt geen rol; fascinerend.”

Gerrald Albersen
Heracles Almelo