VEGETARISCHE KIBBEH

VEGETARISCHE KIBBEH

Door: Atta de Tolk

Herkomst: Azië


Atta de Tolk, die dit recept instuurde, kun je volgen via zijn Facebookpagina en Twitteraccount.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Borstel de zoete aardappelen even schoon, leg ze op een ovenplaat of -schaal en prik ze op meerdere plekken in met een vork. Bak ze 45-60 minuten in de oven. 

Laat ondertussen de bulgur 10 minuten wellen in water en pers het daarna uit in een kaasdoek (of gebruik als alternatief een schoon stuk laken of zakdoek). Hak ook alvast de verse basilicum en peterselie, snipper een uitje, rasp de mozzarella en snij de zongedroogde tomaatjes.

Haal de aardappelen uit de oven, laat ze even iets afkoelen en snij ze dan doormidden. Schraap het vruchtvlees uit de aardappelen en doe dit samen met de basilicum, peterselie, ui, zongedroogde tomaten, mozzarella en bulgur in een kom. Voeg hier bloem, paprikapoeder, zout en peper aan toe en kneed het geheel goed door elkaar.

Vet vervolgens een ronde taartvorm (van 30 centimeter) in met olie en verdeel het mengsel hier in. Druk het stevig aan, maak in het midden van de vorm een gat van ongeveer 2 centimeter en kerf de bovenkant in zodat er 8 porties zijn gemarkeerd. Sprenkel er olijfolie over en zet de taartvorm weer in de oven.

Haal de Kibbeh na een uur uit de oven en laat het even iets afkoelen voordat je het aansnijdt.

Ingrediënten

+ 1 kilogram zoete aardappelen
+ 350 gram bulgur
+ 250 gram mozzarella
+ 100 gram zongedroogde tomaten
+ 1 ui
+ 1 bos verse basilicum
+ 1 bos verse peterselie
+ 4 eetlepels bloem
+ 1 theelepel paprikapoeder
+ 1 theelepel peper
+ 1 theelepel zoet
+ Olijfolie 

 

8
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -61 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Jan Piet van Berkel

“Onbekend maakt onbemind. Ontmoeting is essentieel. Bekend maakt bemind!”

Jan Piet van Berkel
Eén Land Eén Samenleving