VIETNAMESE BO LA LOT

VIETNAMESE BO LA LOT

Door: Liem Chung

Herkomst: Azië


Bereiding

Snijd de runderfilet in dunne reepjes en hak de sjalotten, de ene helft van de knoflook en de citroengras fijn. Doe dit samen in een kom en voeg hier de oestersaus, vetsin, zout, peper en suiker aan toe. Laat het 10 minuten in de marinade staan.

Pak ondertussen de bladpepers, snijd de steeltjes hier grotendeels van af (maar houd nog wel iets over, zodat je de rolletjes later ermee kan vastprikken) en laat ze 10 minuten weken in heet water. Haal daarna de bladeren uit het water, laat ze dan goed uitlekken en opdrogen. 

Leg de bladpepers uit en rol deze één voor één samen met een kleine portie gemarineerd vlees op. Prik de rolletjes vast met het steeltje wat er nog aan vast zit en leg ze op de gril (of op de barbecue). Haal ze er af als ze goudbruin zijn gekleurd.  

Hak wat cashewnoten fijn, rooster deze even in een koekenpan en bestrooi de rolletjes ermee. 

Voor de dipsaus meng je een flinke dot vissaus samen met de overige knoflook, een fijngesneden rood pepertjes, suiker en citroensap.

Je Bo La Lot is nu klaar om uit te serveren!

Ingrediënten

Voor de Bo La Lot:
+ 500 gram runderfilet
+ 100 gram sjalotten
+ 30 gram fijngehakte knoflook
+ 100 gram verse citroengras
+ snufje vetsin (een smaakverfijner)
+ flinke scheut oestersaus
+ peper, hoeveelheid naar eigen smaak
+ suiker, hoeveelheid naar eigen smaak
+ zout, hoeveelheid naar eigen smaak
+ een handje cashewnoten
+ Bladpeper (oftewel La Lot, verkrijgbaar bij de toko)

Voor de dipsaus:
+ 20 gram fijngehakte knoflook
+ citroensap
+ suiker
+ flinke scheut vissaus
+ rood pepertje

4
45

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog -66 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Lennart Geluk

“Het Nationaal Integratiediner brengt verschillende culturen bij elkaar, creëert nieuwe verbindingen en brengt een lach op het gezicht van de mensen. ”

Lennart Geluk
Asito