ZUURKOOL SOEP

ZUURKOOL SOEP

Door: Yvonne Weinkauf

Herkomst: Europa


Bereiding

Uien en knoflook fijn snijden. Bak de ui glazig in de olie, voeg de spekjes toe. Strooi er peper overheen. Als de spekjes knapperig zijn, mag het gehakt in de pan. Bak het tot het rul is. Voeg de tomaten, knoflook, bouillon, zuurkool, piment, peper en zout en bijna alle peterselie toe. Laat de soep ongeveer 1 . uur zachtjes pruttelen. Bij het opdienen nog een beetje verse peterselie over de soep strooien.

Ingrediënten

+ 1 pak wijnzuurkool
+ 1 blik tomaten in blokjes
+ 4 uien
+ 150 gram gerookte spekjes
+ 1 pond rundergehakt
+ 2 tenen knoflook
+ 2 tl pimentpoeder
+ 2 tl worchestershire saus
+ 4 el olie
+ 3 el peterselie
+ 1 tl paprikapoeder
+ peper en zout
+ 1 l groentebouillon van een blok

4
30

Deel pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Terug naar overzicht

Nog 173 dagen

Meld je hier aan!

Navigeer naar

Lennart Geluk

“Het Nationaal Integratiediner brengt verschillende culturen bij elkaar, creëert nieuwe verbindingen en brengt een lach op het gezicht van de mensen. ”

Lennart Geluk
Asito