In deze newsroom lees je in het kort iets over het Nationaal Integratiediner en natuurlijk is het de plek waar je alle persberichten en nieuwsberichten treft. Het beeldmateriaal op deze pagina is vrij te gebruiken.

Wil je graag iets schrijven of uitzenden over het Nationaal Integratiediner, maar mis je toch nog informatie? Neem dan contact op met Sander Haas via 06 – 11 07 99 72 of via info@nationaalintegratiediner.nl.

In het kort

Op donderdag 12 oktober 2017 vindt het Nationaal Integratiediner alweer voor de zevende keer plaats. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief  waar jaarlijks honderden organisaties aan deelnemen. Op de dag van het Nationaal Integratiediner –elke tweede donderdag van oktober- schuiven vele duizenden Nederlanders en niet-Nederlanders van diverse afkomst bij elkaar aan tafel met als doel om meer verbinding te creëren. Door samen te eten leren zij elkaars cultuur beter kennen en begrijpen. 

Het idee van het Nationaal Integratiediner ontstond in 2011 bij schoonmaakorganisatie Asito. Asito heeft meer dan 100 nationaliteiten in dienst. Elke dag weer laten deze verschillende mensen zien dat zij gezamenlijk topprestaties kunnen leveren. Ondanks, of juist dankzij de verschillen? Wij denken dat laatste.

Sinds onze uitnodiging aan alle organisaties om zelf ook een Nationaal Integratiediner te organiseren groeit het feestje ieder jaar aanzienlijk. Deden er in 2011 nog maar 650 mensen mee, dit jaar verwachten we dat er ruim 75.000 mensen de kracht van het verschil proeven. Ons motto is: het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.

Persberichten

Beeldmateriaal

Deze persfoto’s zijn vrij te gebruiken. Klik op de foto voor een groter formaat.

Nationaal Integratiediner diverse culturen eten

Nationaal Integratiediner diverse culturen eten

Nationaal Integratiediner Diversiteit Culturen Eten


*logo voor digitaal gebruik


*logo voor drukwerk

Meld je hier aan!